AGRO-SIL PLUS
premiks, dodatek kiszonkarski
Dodatki kiszonkarskie są najczęściej preparatami chemicznymi, których celem jest wpływ na jakość zakiszanego surowca oraz jej ochrona przed utratą składników pokarmowych i skażeniem grzybowym.
Po co się je stosuje?
Dodając je do zakiszanego materiału, można zapewnić ochronę przed niektórymi zmianami chemicznymi oraz bakteriami gnilnymi. Dodatek kiszonkarski Agro-sil Plus ma za zadanie ukierunkowanie fermentacji kiszonkarskiej, zablokowanie fermentacji masłowej oraz zminimalizowanie zagrzewania się kiszonki. Ma również poprawiać higienę paszy. Jego celem jest także hamowanie wzrostu drożdży i pleśni, co w znacznym stopniu wpływałoby na obniżenie jakości paszy oraz zwiększało straty. Preparat Agro-sil plus nadaje się go wykorzystania w różnych rodzajach kiszonek, w tym podczas kiszenia kukurydzy, roślin zbożowych, trudno kiszących się roślin motylkowatych, ich mieszanek z trawami. Należy jednak pamiętać, by dostosować dawkowanie do kiszonych surowców, zgodnie z instrukcją producenta.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty
Stosowanie dodatków kiszonkarskich pozwala zadbać o bezpieczeństwo kiszonek oraz ich lepszą strawność. Właśnie dlatego stanowi ekonomicznie korzystne rozwiązanie. Chcąc upewnić się, że proces przebiegnie dobrze, a efekty będą satysfakcjonujące, warto skorzystać z naszej oferty.
SKŁAD
-
kwas propionowy
-
kwas mrówkowy
-
kwas mlekowy
-
mrówczan amonu
-
propionian amonu
-
substancje antykorozyjne
-
nośnik
DAWKOWANIE
-
kukurydza CCM - 0.5-1.0 kg/tonę
-
kiszonka z całych roślin zbożowych GPS, trawy, wysłodki świeże - 1-1.5 kg/tonę,
-
przewiędnięte rośliny motylkowate (lucerna, koniczyna czerwona itp.) oraz ich mieszanki z trawami - 1-2 kg/tonę
-
wysłodki prasowane - 0.5-1.0 kg/tonę
OPAKOWANIE
pojemniki po 5, 25, 1000 kg