Z myślą o zadowoleniu wszystkich naszych Klientów, w naszej ofercie udostępniamy wyłącznie sprawdzone, wysokogatunkowe produkty żywieniowe dla zwierząt hodowlanych.
Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu wiemy, jakie składniki są najkorzystniejsze dla rozwoju świń hodowlanych i na tej podstawie tworzymy nasze dodatki.
Rekomendowane przez nas nowoczesne żywienie trzody chlewnej polega na wprowadzaniu do mieszanek pełnoporcjowych dodatków paszowych. Celem wprowadzania tychże składników jest między innymi poprawa efektów produkcyjnych, zmniejszenie śmiertelności zwierząt, a także lepsze przyrosty masy ciała przy lepszym wykorzystaniu paszy.
W wyniku wycofania antybiotyków zaczęto szukać skutecznej alternatywy dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu. W grupie tej znalazły się naturalne dodatki paszowe dla trzody chlewnej wywołujące podobne efekty produkcyjne, co zabronione antybiotyki. Do tej grupy należą między innymi: zakwaszacze (kwasy organiczne i nieorganiczne, sole tych kwasów), wyciągi roślinne, enzymy, probiotyki oraz prebiotyki. Tego typu produkty są w pełni bezpieczne dla życia i zdrowia zwierząt.
Dla naszych Klientów przygotowaliśmy szeroką ofertę dodatków paszowych dla trzody chlewnej wykorzystujących najlepsze doświadczenia żywieniowe. Zachęcamy serdecznie do zapoznania się z całym naszym asortymentem. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, z przyjemnością udzielimy rzetelnej odpowiedzi i doradzimy w doborze odpowiednich mieszanek żywieniowych dla trzody chlewnej.
Biegunki
Równowaga układu trawiennego, zwłaszcza u młodych zwierząt, jest bardzo delikatna i łatwo ją zaburzyć poprzez niewłaściwe warunki higieniczne i błędy w żywieniu. Stosowanie naturalnych zakwaszaczy pozwoli nie tylko ustabilizować pracę żołądka i jelit, ale także uniknąć biegunki u trzody chlewnej.
Trawienie
Dzięki dostarczeniu właściwej ilości witamin i składników mineralnych oraz zbilansowaniu diety pod względem zawartości białek i tłuszczy domowe zwierzęta unikną nie tylko braku apetytu, ale również wszelkich dolegliwości związanych z upośledzeniem trawienia.