Kwas Rolniczy Kiszonkowy

Polski

KWAS ROLNICZY KISZONKOWY
premiks, dodatek kiszonkarski

Jaką formę ma Kwas Rolniczy Kiszonkowy oraz jak go używać?

Dodatek kiszonkarski ma formę cieczy, wyróżniającej się charakterystycznym zapachem. Stanowi kompozycję starannie dobranych kwasów kiszonkarskich, mających za zadanie wpływać na jakość produkowanych kiszonek. Podczas wykorzystania, należy go równomiernie rozprowadzić, w ilości zgodnej z instrukcją.

Po co stosowany jest Kwas Rolniczy Kiszonkowy?

Produkty tego typu stosuje się w celu zabezpieczenie prawidłowego przebiegu fermentacji kiszonki. Dzięki nim zwiększona zostaje także stabilność tlenowa kiszonek. Ponadto, wykorzystując go można znacznie poprawić strawność składników pokarmowych kiszonki, a do tego zminimalizować straty zachodzące w procesie kiszenia.

Korzystając z Kwasu Rolniczego Kiszonkowego możliwe jest kiszenie roślin wysokobiałkowych oraz z niską zawartością suchej masy.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

Jeśli chcesz zadbać o prawidłowy przebieg kiszenia, serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty przygotowanych przez nas produktów. W razie wątpliwości lub pytani, zachęcamy do kontaktu. Nasi pracownicy to doświadczeni specjaliści, którzy chętnie dzielą się swoją zawodową wiedzą.

 

SKŁAD

  • kwas mlekowy
  • kwas mrówkowy
  • kwas ortofosforowy
  • mrówczan amonu
  • mrówczan sodu
  • substancje antykorozyjne
  • nośnik

 

DAWKOWANIE

  • trawy świeże 2-3 kg kwasu kiszonkowego/10 ton
  • trawy przewiędniętę 1-2 kg kwasu kiszonkowego/10 ton
  • kukurydza 1-2 kg kwasu kiszonkowego/10 ton
  • wysłodki mokre 2-3 kg kwasu kiszonkowego/10 ton
  • lucerna 4-5 kg kwasu kiszonkowego/10 ton
  • roztwór roboczy= 1 kg kwasu rolniczego + 10-20 l wody

 

OPAKOWANIE
pojemniki po 5, 25 i 1000 kg

Napisz do nas

Kontakt